London és a pénztárcád...

Ha utazás, akkor London, akár városnézésről, akár kultúráról, akár bevásárlásról van szó. London sokszínűsége itt is megmutatkozik, így a punktól az elegánsig, a filléres (… pardon, pennys) leárazástól a legértékesebb, egyénre szabott darabokig mindent megtalálhatunk. Az biztos, hogy Londonban minden pénztárca megnyílik, de ezt senki se fogja megbánni.

A legfontosabb bevásárló helyek, negyedek:

 

Oxford Street és környéke

Kihagyhatatlan, "a vásárlóutca." Az olcsó tömegcikkeket áruló boltoktól a neves áruházláncokig minden megtalálható itt. Érdemes szezon után érkezni, amikor nagy a leárazás, vagy keresni az outlet boltokat. Aki a legfrissebb divatot keresi, az se fog csalódni, hiszen itt bőséges választékkal van jelen a legtöbb márkabolt. Csak néhány üzletet említenék az ismertebbek közül: Selfridges,

John Lewis, Marks and Spencer, Debenhams. A Top Shopban tömegesen találhatók ruhacikkek, tömegeket vonzó áron.

 

Regent Street 

Az Oxford Street melletti, ám annál magasabb színvonalú, más profilú üzletek helyszíne. Itt olyan üzletláncok képviselőit találhatjuk, mint a Gap, Laura Ashley, Dicjins &Jones, Hugo Boss. A Liberty a felső kategóriás árucikkek lelőhelye, a Wedgewood-ban porcelánáruból vásárolhatunk be, de itt található a Hamley, ahol csak játékokat árulnak, azt viszont 7 emelet magasságban.

 

Mayfair

London egyik legelegánsabb negyede. Itt találhatók az olyan tradicionális brit áruházak, mint amilyen Burberry, de a Bond Streeten találjuk meg a nagy európai divatmárkák (Versace, Armani, stb.) üzleteit is.

 

Piccadilly

A világ egyik legelegánsabb élelmiszerüzlete, a Fortnum & Mason itt található. De itt van Európa legnagyobb könyvesboltja, a Waterstone's és a Tower Records, ahol biztos találunk a zenei ízlésünknek megfelelő csemegét. A párhuzamos Jeremyn Street-en pedig szabók, ingkészítők találhatóak.

 

Knightsbridge

A Harrods lelőhelye. A Harrods talán a világ egyik leghíresebb, és talán a legrégebben működő igazi nagyáruháza, ahol mindent lehet kapni, jót lehet étkezni, és ahová csak megfelelő öltözetben lehet belépni. A környéken azonban még rengeteg divattervező butikja, több elegáns üzletház található, köztük Harvey Nichols boltja, amely Lady Diana egyik kedvelt helye volt.

 

Chelsea

A legfrissebb divat követőinek a Mekkája, ahol trendi darabokat, lakberendezési cikkeket foghatunk ki. A King's Roadon található többek között a Monsoon üzlete is.

 

Covent Garden

A My Fair Lady-ből ismert piac, ahol ma már nem virágot árulnak, hanem leginkább művészeti, kézműves termékek közül válogathatunk. Ez a hely inkább piacias hangulatú, de érdemes ebédidőben érkezni, és valamelyik étteremben kényelmesen ülve átérezni a környék hangulatát.

 

Camden Town

Fiataloknak kötelező! Eredetileg a hippik és a punkok vonultak ide, és a félreeső csatornákon úszó hajókról árulták a saját termékeiket. Mára azonban a fiatalokat megcélzó divatláncok, zenei boltok is sorra nyitják üzleteiket a környéken. Jók a pub-ok, és papírtálcáról kínálják a fish & chips-et. Laza hangulat, színes kavalkád, olcsó de egyedi darabok találhatók itt. Leginkább hétvégén érdemes érkezni, főként vasárnap.

 

Portobello Road

Antik- és használt árucikk piac, mely ma már talán a világ leghíresebb utcai piacává nőtte ki magát. Szombaton érdemes érkezni, ha ezüstöt, ékszereket, porcelánt, értékes antikárut szeretnénk vásárolni, de a zöldség- és gyümölcspiac más napokon is működik. Kicsit zsúfolt, kicsit turistaszagú, de megéri  meglátogatni.

 

Ajánlott hotelek:

 

Thistle City Barbican 4* -

 

Corona Hotel 3* -

 

Figyelem! Azért ajánlom ezeket a hoteleket, mert valóban közel esnek a legdivatosabb üzletekhez. Ha csak pihenni szeretnél, vagy körülnézni, kérd személyre szabott ajánlatomat!

 

Útikönyvek Londonról

 london divat bevásárlás


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /chroot/home/uzletiut/uzletiut.hu/html/templates/uzletiut/html/modules.php on line 36

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /chroot/home/uzletiut/uzletiut.hu/html/templates/uzletiut/html/modules.php on line 36

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /chroot/home/uzletiut/uzletiut.hu/html/templates/uzletiut/html/modules.php on line 36

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /chroot/home/uzletiut/uzletiut.hu/html/templates/uzletiut/html/modules.php on line 36

Útikönyvek