Tippek üzleti utazóknak

Fárasztó utazás, hosszú várakozások, kényelmetlen és zajos hotelek, miközben Te csak az üzletre szeretnél koncentrálni? Lássunk néhány tippet, amivel elkerülheted ezeket.

  1. Jó szervezés - amit csak tudsz, szervezz le előre, de gondolj közben arra is, hogy bármikor megváltozhatnak a körülmények: törölhetnek egy megbeszélést, vagy vissza kell térned hamarabb. Ezért érdemes könnyen változtatható repülőjegyet, kevés veszteséggel lemondható szobafoglalást, sok leadási helyszínnel rendelkező autókölcsönzőt választani.
  2. Ha gyakran utazol, használd ki az üzleti utazók számára nyújtott kedvezményeket: minden légitársaságnak van törzsutas programja, sok közülük már speciális, cégre szabott programot is kínál. Az így gyűjtött pontokat felhasználhatod kedvezményekre, jobb váró igénybe vételére, vagy díjmentesen first class osztályra váltásra. Hasonló programot sok hotellánc is kínál. Érdemes tehát rákérdezni, tájékozódni és kihasználni az előnyöket.
  3. Hotelfoglalásnál keresd az üzleti utazókat kiszolgáló hoteleket. Így elkerülheted, hogy a szomszédos szobában gyerekzsivaj fogadjon, miközben egy tárgyalásra készülnél fel, vagy hogy az éjjeli pihenésedet buliból hazatérő osztálykirándulók zavarják meg. Az se mindegy, hogy a szobákban tudod-e használni a munkaeszközeidet, van-e a hotelben wi-fi, Internet.
  4. Ha már a mobil eszközöknél tartunk: az életedet menthetik meg, ezért becsüld meg őket! Képzeld el, hogy a lefoglalt járat késik, a csatlakozást senki nem éri el. Az utasok a pultoknál tolonganak, a reptéri személyzet tanácstalan, mindenki morog és kiabál. Eközben Te nyugodtan félrevonulsz, és a tableteddel (laptopoddal, telefonoddal) nyugodtan átfoglalod a jegyedet és még egy e-mailben az autóbérlő cégnek is jelzed a későbbi érkezést, vagy befoglalod az utolsó szabad szobát a reptéri hotelben. Arra azonban ügyelj, ahogy az akkud fel legyen töltve. Érdemes várakozáskor körülnézni, hol van dugaszoló aljzat a környéken - a legtöbb reptéren találsz olyanokat, amit a takarítók számára építettek ki. Válassz helyet egy ilyen közelében, mielőtt bekapcsolod a laptopod.
  5. Tájékozódj előre a célállomás közlekedési helyzetéről: míg Londonban kényelmesen elérsz bárhová a metróval, Rómában az is megeshet, hogy egy sztrájk miatt ott ragadsz valahol. Lehet, hogy érdemesebb egy távolabbi, kevésbé zsúfolt repteret választanod, és autót bérelni, mint órákat várni a csomagokra, autóra, közlekedésre.
  6. Ami a csomagolást illeti: ha csak néhány napra mész, és elfér a holmid egy kicsi méretű bőröndben, akkor csak kézipoggyászt vigyél. Akár órákat nyerhetsz azzal, hogy nem kell várakoznod a csomagkiadásra, ráadásul amiatt se kell aggódnod, hogy megsérül, vagy eltéved, elvész a poggyászod.
  7. Soha ne utazz poggyász-, baleset- és betegség biztosítás nélkül, és arra is ügyelj, hogy a kártérítés fedezze az eszközeid értékét. Ha a maximális térítési összeg egy kamera elvesztésére pl. 10.000 Ft, akkor ez a biztosítási összeg vajmi kevés vigaszt fog nyújtani, amikor ma már egy alap fényképezőgép értéke is 40-50.000 Ft-nál kezdődik.
  8. Érdemes az utiokmányaidról egy másolatot magadnál tartanod. Nem csak baj esetén lehet rá szükséged, de akár vámolásnál, hotelbe bejelentkezésnél, hivatalos ügyintézésnél is időt spórolhatsz meg, ha a pult túloldalán álló bürokratának nem kell még fénymásolgatnia az irataidat, hanem csak ellenőrzi a másolat és az eredeti azonosságát.

Ha tehát odafigyelsz néhány apróságra, és kiaknázod mindazokat a kedvezményeket, amik egy üzleti utazónak járnak, kényelmesebbé, pihentetőbbé teheted az utazásod, és így eredményesebbé az üzleted.

tippek üzleti utazás


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /chroot/home/uzletiut/uzletiut.hu/html/templates/uzletiut/html/modules.php on line 36

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /chroot/home/uzletiut/uzletiut.hu/html/templates/uzletiut/html/modules.php on line 36

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /chroot/home/uzletiut/uzletiut.hu/html/templates/uzletiut/html/modules.php on line 36

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /chroot/home/uzletiut/uzletiut.hu/html/templates/uzletiut/html/modules.php on line 36

Útikönyvek